Konfirmationsläger

Konfirmationen är för många en stor händelse i livet. Där bekräftas dopet och man får lära sig mer om sig själv och om den kristna tron. Att konfirmera sig är en process som tar ett tag, precis som en utbildning. Under tiden hinner konfirmanden lära sig mer om Jesus, om vad som står i Bibeln och om vad den kristna tron innebär. Oftast så sker konfirmationen i hemförsamlingen, det vill säga i en församlingsgård i närheten av där konfirmanden bor. Det vanligaste är att det startar en grupp på höstterminen och sedan träffas man en eller ett par gånger i veckan under hela året och så avslutas konfirmationen med en konfirmationsgudstjänst fram på vårkanten. Men det finns också andra former av konfirmationer att välja bland. Många väljer att åka på konfirmationsläger istället.


>>> Hitta konfirmationspresenter hos Coolstuff

Det finns konfirmationsläger som anordnas av Svenska kyrkan och det finns även fristående arrangörer. Lägren kan ha olika intresseinriktningar, som konfirmationsläger för funktionshindrade, ridläger, fotbollsläger, idrottsläger, musikläger, scouting, språkresa eller jägarexamen. Oftast inträffar lägren på sommaren och man bor på internat under lägertiden. Under konfirmationstiden så har man undervisning lite mer intensivt än om man hade gått under ett helt läsår i hemförsamlingen. Man ska ju klämma in all undervisning på mycket kortare tid. Ibland så kan man kombinera traditionell undervisning med läger på så vis att man först har konfirmation i hemförsamlingen under några månader och sedan åker man på läger tillsammans hela gruppen. Det brukar finnas många konfirmationsläger att välja bland och de ligger utspridda över hela landet.


Oftast är det dyrare att åka på konfirmationsläger än att konfirmera sig på traditionellt sätt. Men då får man tänka på att det ingår både mat och logi. Dessutom är konfirmationen en stor händelse i livet och ett konfirmationsläger kan verkligen bli ett minne för livet. Under konfirmationen kommer man ofta in på djupa ämnen, som vad som är rätt och fel, kärlek, sex, våld, döden och etiska frågeställningar. Därför kommer man ofta de andra i gruppen väldigt nära medan man pratar om dessa djupa ämnen. Man lär känna varandra väldigt väl och kanske pratar om sådant som man inte pratar med sina andra vänner om. Många får därför vänner för livet bland de övriga konfirmanderna i gruppen. Åker man på ett rikstäckande läger så kanske det kommer dit ungdomar från hela lan

Presenttips