Önskelista till konfirmationen

Det år du fyller femton erbjuds du av Svenska Kyrkan att få konfirmera dig. Konfirmationen är en bekräftelse på dopet. Det är också ett steg in i vuxenlivet. Förr var det nästan alla ungdomar som konfirmerades, men idag är det inte lika vanligt. En del gör det för att de har en kristen tro. Andra gör det för att ta reda på mer om sig själva, vem man är, vad man tror på, om man överhuvudtaget tror och för att ta reda på mer om den kristna tron, om Jesus, Bibeln och etiska frågor. En del gör det för presenternas skull. Det är nämligen vanligt att man får fina presenter när man har konfirmerat sig.


>>> Hitta konfirmationspresenter hos Coolstuff

När det börjar bli dags för konfirmationsgudstjänsten, den högtid som avslutar hela konfirmationen så kan det vara dags att börja fundera på vad du önskar dig i konfirmationspresent. Om du skriver en önskelista inför konfirmationen så är det lättare för familj, släkt och vänner att köpa något som du verkligen vill ha och uppskattar. Om du låter dina föräldrar eller någon annan du känner att förvalta önskelistan åt dig tills konfirmationen är över, så kan släktingarna och vännerna meddelar den som har hand om önskelistan vad de har köpt, så kan sakerna strykas från önskelistan allt eftersom. På detta sätt minskar du risken för att du ska få dubbletter av vissa saker.


Den vanligaste konfirmationspresenten är helt klart smycken. För dig som är tjej så är det halsband, armband, ringar och fotlänkar som är de vanligaste smyckena. Många ger bort guldkedjor, medaljonger, kors och berlocker. Vanligt är också att ge bort smyckeskrin eller vackra askar som är avsedda att förvara smyckena i. Fotoalbum i silver eller tenn är också vanligt. För dig som är kille så är det kanske mer vanligt med manschettknappar, slipsnålar och armbandsklockor. Men även killar får ofta kors i silver eller guld. Korset är ju en kristen symbol, vilket gör det extra passande att ge bort vid en konfirmation. För att göra det extra personligt så kan du önska dig ett handsmitt kors.


Om du inte brukar bära smycken, eller vet av något annat som du gärna vill ha så är det bara att skriva en önskelista. Även om man skrivit en önskelista så behöver det inte innebära att man får precis allt som står på den, men det kan underlätta för släkt och vänner att köpa presenter. Du kan egentligen önska dig vad som helst, en moped, en häst, en språkresa, saker till hemmet inför att du ska flytta hemifrån, kläder eller pengar.

Presenttips