Smycken till konfirmanden

När någon konfirmerar sig så hör det till att släktingar och vänner ger bort en konfirmationspresent. Den brukar man dela ut när man kommit hem efter själva konfirmationshögtiden i kyrkan. Ofta brukar man ha någon typ av mottagning hemma, där man fikar, öppnar presenter och firar dopets bekräftelse och steget in i vuxenlivet som ju konfirmationen anses vara.


>>> Köp fina konfirmationssmycken hos Guldfynd

Smycken är nog den vanligaste konfirmationspresenten. De flesta ungdomar som konfirmerar sig uppskattar också smycken, inte bara tjejer. Du kan ge bort halsband, armband, örhängen eller en klocka. Det fungerar också bra att ge bort ett presentkort på Guldfynd eller någon annan butik där tjejen eller killen själv kan köpa ett smycke som han eller hon tycker om. Om du vill ge bort något dyrare så kanske ni kan gå ihop om presenten några stycken och lägga en slant var. Många ger också bort smyckeskrin eller smyckesaskar, där smyckena kan förvaras.


Ett tips till en perfekt konfirmationspresent är att ge bort en guldkedja eller silverkedja, antingen att bära runt halsen eller handleden. Sedan kan man komplettera med berlocker till kedjan. Dels så kan tjejen eller killen själv köpa berlocker eller önska sig berlocker, så hon eller han får precis det slags smycke han eller hon vill ha. Dels så kan du och andra släktingar lätt köpa till berlocker både nu till konfirmationen och senare, till födelsedagar och julaftnar. Till en kille kan man alltid köpa manschettknappar, slipsnålar och armbandsklockor. Kors är vanligt att ge bort i konfirmationspresent. Detta eftersom korset symboliserar den kristna tron. Men ett tips är att kolla upp med övriga släktingar innan du köper konfirmationspresenten. Det är kanske inte så roligt att få fem stycken snarlika kors i present.


Ärvda smycken passar också fint att ge bort i konfirmationspresent. Det kan vara roligt att ge bort ett armband eller halsband som du själv eller någon släkting har haft. Till exempel så kanske mormor ger bort ett halsband som hon själv fick på sin egen konfirmation till sitt barnbarn. Detta halsband kan gå i generationer på så vis att den nykonfirmerade ungdomen kan spara smycket och sedan ge bort till sitt eget barn eller barnbarn när det är dags för dennes konfirmation. Då blir smycket en riktig släktklenod med tiden. Om man inte vill ge bort precis ett smycke så finns det andra fina konfirmationspresenter, som fotoramar i silver eller tenn, eller vackra bestick tills dagen då det är dags att flytta hemifrån.

Presenttips